Chercher à kliniek

 
kliniek
Ziekenhuis Wikipedia.
Een verwante benaming van ziekenhuizen is kliniek. Dit zijn veelal gespecialiseerde ziekenhuizen, bijvoorbeeld een abortuskliniek of een hartkliniek. In Vlaanderen wordt kliniek soms ook als synoniem van algemeen ziekenhuis gebruikt. Vroeger gebruikte men vaak de begrippen gasthuis of hospitaal. Nu wordt met dat laatste meestal een militair ziekenhuis bedoeld.
kliniek WikiWoordenboek.
1.3 Woordherkomst en opbouw. 1.4 Zelfstandig naamwoord. 1.4.2 Afgeleide begrippen. 1.6 Meer informatie. Geluid: kliniek hulp, bestand. IPA: /klinik/ 2 lettergrepen. Woordherkomst en opbouw. van Frans clinique, dat via Latijn clinicus teruggaat op Oudgrieks klnikós" arts" 1 2. medisch inrichting waar patiënten medische zorg krijgen en worden verpleegd.
Boerhaave kliniek Wikipedia.
Het verhuisde in 1909 naar de Teniersstraat 1. Na de dood van de oprichter/eigenaar Mendes de Leon in 1924 nam een medisch consortium, de Vereniging Boerhaave Kliniek, het bestuur van de kliniek over. In de Bezettingstijd werd de kliniek met Duits medisch personeel bestemd voor verpleging van niet militaire Duitsers en hun familie.
Opname in kliniek.
Opname in kliniek. Opname in kliniek. Opname in kliniek. Als u het thuis niet meer redt is opname in een kliniek soms noodzakelijk. Tijdens een opname onderzoeken wij u uitgebreid en stellen we in overleg met u een behandelplan op.

Contactez nous